Előfizetői tartalom

Sokszor a kirúgás igazi áldásnak bizonyul

Willin-Tóth Kornélia
Vajon tényleg akkora katasztrófa, ha az embernek megszűnik a munkahelye? Lehet-e pozitívan tekinteni arra a helyzetre, amikor egzisztenciális biztonságunk meginog? Megváltozhat-e az emberek hozzáállása a kirúgásokhoz?

Amikor Arthi Raghut nemrég váratlanul elbocsátották értékesítési fejlesztői állásából, rögtön a LinkedInre ment, hogy írjon egy útmutatót, miként lehet túlélni az első első 48 órát egy munkahely elvesztése után. (Ennek hasznáról ebben a cikkünkben írtunk.) Eddig minden rendben is volna, kivéve egy dolgot:

RAGHUT - ÉS TÖBB MINT 700 KOLLÉGÁJÁT - ÉPPEN A LINKEDIN rúgta ki.

Becslések szerint csak a technológiai szektorhoz köthető vállalatok idén májusig 194 ezer munkahelyet szüntettek meg; többet, mint 2022 egészében. Vajon hogyan alakítják ezek a drasztikus, többnyire váratlan és rengeteg embert érintő kirúgások a dolgozók hozzáállását, és mekkora az esélye annak, hogy a munkanélkülivé válás bármilyen módon is érzékelhető előnyökkel járjon?

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái