Előfizetői tartalom

Sokszor a kirúgás igazi áldásnak bizonyul

Vajon tényleg akkora katasztrófa, ha az embernek megszűnik a munkahelye? Lehet-e pozitívan tekinteni arra a helyzetre, amikor egzisztenciális biztonságunk meginog? Megváltozhat-e az emberek hozzáállása a kirúgásokhoz?

Amikor Arthi Raghut nemrég váratlanul elbocsátották értékesítési fejlesztői állásából, rögtön a LinkedInre ment, hogy írjon egy útmutatót, miként lehet túlélni az első első 48 órát egy munkahely elvesztése után. (Ennek hasznáról ebben a cikkünkben írtunk.) Eddig minden rendben is volna, kivéve egy dolgot:

RAGHUT - ÉS TÖBB MINT 700 KOLLÉGÁJÁT - ÉPPEN A LINKEDIN rúgta ki.

Becslések szerint csak a technológiai szektorhoz köthető vállalatok idén májusig 194 ezer munkahelyet szüntettek meg; többet, mint 2022 egészében. Vajon hogyan alakítják ezek a drasztikus, többnyire váratlan és rengeteg embert érintő kirúgások a dolgozók hozzáállását, és mekkora az esélye annak, hogy a munkanélkülivé válás bármilyen módon is érzékelhető előnyökkel járjon?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés