Előfizetői tartalom

Letörheti a magyar kormány akkumulátoripari álmait Macron

Dunkerque környékén hamarosan négy akkumulátorgyárat adnak át, mivel a francia kormány támogatási most érnek be. Viszont az Emmanuel Macron elnök által alkalmazott modell főleg az európai szereplőket hozná helyzetbe Kína helyett. A franciákkal szemben nemhogy Magyarország, de még az Egyesül Államok is alulmaradhat a támogatási versenyben.

Franciaország északi régiójában egy akkumulátorgyártó gigagyárat avattak fel múlt csütörtökön, amely az első a térségbe tervezett négy üzem közül. Az Automotive Cells Company (ACC), a Stellantis, a Mercedes és a TotalEnergies közös vállalkozása által kifejlesztett gigagyár összesen 2 milliárd eurós (740 milliárd forintos) beruházást jelent, amelynek közel felét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés