Előfizetői tartalom

Ez aztán a meglepetés: váratlanul extraprofitadót emel a kormány, már 2023-ban

Csiki Gergely
Nem könnyű követni a 2024-es költségvetéssel kapcsolatos adóváltozásokat: öt nap alatt, egymással párhuzamosan rendeletben és törvényjavaslatban is új szabályokat alkot a kormány. Mivel ezek egymással is összefüggnek, sok esetben az adómódosítások tartalmát is nehéz pontosan megállapítani, vagyis azt, hogy valójában mi is volt a jogalkotó eredeti szándéka. Ennek tankönyvi példája a gyógyszergyártókra vonatkozó adóemelés. Ez az a különadó ugyanis, amely nemcsak jövőre eredményez adótehernövekedést az érintett cégek számára, hanem sokak meglepetésére már 2023-ban is.

Zajlik a 2024-es költségvetés elfogadása és ehhez kapcsolódóan a kormány elkészítette a jövő évi adómódosításokat is. Ezek érdekessége, hogy nemcsak a szokványos törvényjavaslat formájában terjesztette azokat elő (ezekről itt írtunk részletesen), hanem pár nappal ezelőtt veszélyhelyzeti kormányrendeletben is kihirdette azok egy részét, elsősorban azokat a szabályokat...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái