Előfizetői tartalom

Nem, nem emelkedik a dohánytermékek jövedéki adója

Felpörgött az adóváltozásokkal kapcsolatos jogszabálydömping az elmúlt napokban, egymással párhuzamosan több helyről jelennek meg a módosítások, amelyeket sok esetben nehéz lekövetni. Az elmúlt 24 órában például nagyon népszerűvé vált a közbeszédben az a téves értelmezés, miszerint a dohánytermékek jövedéki adója is változik jövőre, ami viszont nem igaz. Bemutatjuk a dohánytermékek adóztatását, és azt is, hogy miért különösen érdekes, hogy ezek a termékek most megúszták a kormányzati sarcolást.

Dohánytermékek: nem lesz adóemelés 2024-ben Múlt héten a kormány rendeleti úton kihirdette az extraprofitadó-változásokat, majd a héten kedden megjelent a 2024-es adócsomag. Ennek az adótörvénynek része volt a jövedéki adó módosítása is, részletesen itt írtunk erről, és ez volt az az adómódosító, amely az üzemanyagok jövedéki adózásában hozott emelést. Keddi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés