Előfizetői tartalom

Bréking! Kiderült, a kormány 2025-től már tényleg lemondana az extraprofitadókról

Csiki Gergely
A május 30-án a parlament elé került, több helyen ingatag 2024-es költségvetéshez a kormány most benyújtotta a fejezeti köteteket. A közel 1000 oldalas dokumentumból az egyik legérdekesebb részlet a költségvetés kitekintő része, melyből kiolvasható, hogy a kormány milyen feltételezésekkel él a következő évekre. A részletes táblázat legfontosabb üzenete, hogy 2025-től valóban kivezeti a kormány az extraprofitadókat, ugyanis az ezekből beérkező adóbevételek jelentősen visszaesnek 2025-től. Emellett a Pénzügyminisztérium a részletes leírásban is megígéri, hogy két év múlva már nem lesz szükség az extraprofitadóból származó bevételekre.

2025-től: viszlát extraprofitadók? 2025-től a költségvetésnek nem lesz szüksége már a 2022-ben bevezetett - eredetileg két évre szóló, de 2024-ben is többnyire fennmaradó - extraprofitadókra, illetve az azokból származó adóbevételekre - ezt lehet kiolvasni az államháztartás 2023-207-es időszakra vonatkozó mérlegéből, amely ebben a dokumentumban található. ⇒Minden...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái