Előfizetői tartalom

Van egy ország, amelyik megvalósítja Orbán Viktor álmát

Négy szektorban, összesen 82 szakmában várja a szakképzett bevándorlókat Kanada abban az új rendszerben, amelyet május végén indított el az észak-amerikai ország. A kormányzat reményei szerint ezzel jobban tudják majd enyhíteni az országban kialakult súlyos munkaerőhiányt. Idén a tervek szerint 465 ezer új bevándorlót fogad az ország, 2025-ben pedig már félmilliót.

A nyugati világban egyre több ország a társadalom elöregedésével néz szembe. Miközben Magyarország néhány év alatt szeretne 500 ezer főt bevonni a munkaerőpiacra – belső tartalékokból és külföldről érkezőkkel együtt –, addig Kanada úgy döntött, hogy évente megcélozza ezt a létszámot. Habár Kanada népessége négyszerese a magyarnak, a tanulság az, hogy évente...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés