Portfolio signature

Egyre fájdalmasabb lesz a globális felmelegedés - Ijesztő változásokra figyelmeztetnek a kutatók

Megszámolni sem lehet, hány hollywoodi filmrendező választotta sikeralkotása témájául a különböző természeti csapásokat, katasztrófákat. Bár ezek a filmek sok esetben köszönőviszonyban sincsenek azokkal a valós veszélyekkel, amelyek bolygónkat fenyegetik, az egyértelmű, hogy egyre több ökológiai kihívással kell szembenéznünk. Fontos megjegyezni, hogy a természeti kockázatok listája folyamatosan bővül, ebben a cikkben azonban a régóta ismert kihívásokkal, az azokkal összefüggő ijesztő várakozásokkal foglalkozunk.

A megújuló energiával, a zöld pénzügyekkel és a klímaváltozás kockázataival is foglalkozunk a szeptember 12-ei Sustainable World konferencián.

Minden természeti katasztrófa „ősanyja”: a globális felmelegedés

A különböző ökológiai csapások közül a globális felmelegedés a legkülönlegesebb, ugyanis számos természeti anomália ebből vezethető le, tulajdonképpen magát a klímaváltozást is a globális felmelegedés szinonimájaként használják.

Amikor tengerszint-emelkedésről, gleccserolvadásról, elsivatagosodásról beszélünk, azok valamilyen szinten mind összekapcsolhatóak a globális felmelegedéssel.

A jelenség súlyosságát jelzi, hogy azzal évtizedek óta többé-kevésbé a nemzetközi közösség is foglalkozik, melynek csúcsát a 2016-ban életbe lépett párizsi éghajlatvédelmi egyezmény jelentette, melyet a Föld 195 országa aláírta (igaz, abból az Egyesült Államok Donald Trump elnöksége alatt rövid időre kilépett). A röviden csak Párizsi Klímaegyezménynek nevezett megállapodás egyik legfőbb célkitűzése, hogy a globális hőmérséklet-emelkedést az iparosodást megelőző időkhöz képest 2°C alatt, de lehetőleg 1,5°C-os szinten maximalizálják.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés