Előfizetői tartalom

Itt a nagy bejelentés: elindulhat Európa egyik legnagyobb gázprojektje!

Portfolio
A román OMV Petrom olaj- és gázipari csoport bejelentette végleges beruházási döntését a Neptun Deep fekete-tengeri mélytengeri gázprojekt fejlesztésével kapcsolatban, az állami tulajdonú Romgaz gáztermelővel partnerségben. A 4 milliárd eurós projekt várhatóan 2027-ben hozhatja az első gázkitermelést, a kiadások pedig elsősorban 2024 és 2026 között fognak realizálódni. A Neptun Deep mező a becslések szerint mintegy 100 milliárd köbméter kitermelhető gázt tartalmaz, ami az Európai Unió egyik legjelentősebb földgázlelőhelyévé teszi, írja a Reuters. Az OMV döntése magyar szempontból is fontos, mert a gázbeszerzés diverzifikációs tervei között a Románia felőli beszerzés is szerepel évek óta.

Az osztrák OMV többségi tulajdonában lévő OMV Petrom román olaj- és gázipari csoport bejelentette a régóta várt Neptun Deep fekete-tengeri mélytengeri gázprojekt fejlesztésére vonatkozó végleges beruházási döntést. A projektet az állami tulajdonú Romgaz gáztermelővel közösen fejlesztik, az első gázkitermelés 2027-re várható. A projekt becsült költsége 4 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés