Előfizetői tartalom

Megkongatták a vészharangot a termelők

Portfolio
Az amerikai kukorica, szójabab és búza határidős jegyzései több hónapos csúcsokat értek el hétfőn a kulcsfontosságú termőterületeken a kedvezőtlen időjárás okozta globális terméskiesés miatti aggodalmak miatt. Emellett egyre nagyobb az aggodalom az európai terményekkel kapcsolatban: Németország 2023-as búzatermése várhatóan 2,9%-kal csökken a száraz, meleg időjárás miatt, és az Európai Unió termésfigyelő szolgálata, a MARS szinte az összes idei, gabonafélék és olajos magvak termésére vonatkozó átlaghozam-előrejelzését csökkentette - írja a Reuters.

Az amerikai kukorica, szójabab és búza határidős jegyzései jelentős emelkedést tapasztaltak hétfőn, és többhavi csúcsokat értek el. Ez az emelkedés a globális terményhiánnyal kapcsolatos aggodalmaknak tulajdonítható, amelyek a kulcsfontosságú termesztési régiók kedvezőtlen időjárási viszonyai miatt jelentkeznek. Az amerikai mezőgazdasági minisztérium kedden délután...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái