Előfizetői tartalom

Megkongatták a vészharangot a termelők

Portfolio
Az amerikai kukorica, szójabab és búza határidős jegyzései több hónapos csúcsokat értek el hétfőn a kulcsfontosságú termőterületeken a kedvezőtlen időjárás okozta globális terméskiesés miatti aggodalmak miatt. Emellett egyre nagyobb az aggodalom az európai terményekkel kapcsolatban: Németország 2023-as búzatermése várhatóan 2,9%-kal csökken a száraz, meleg időjárás miatt, és az Európai Unió termésfigyelő szolgálata, a MARS szinte az összes idei, gabonafélék és olajos magvak termésére vonatkozó átlaghozam-előrejelzését csökkentette - írja a Reuters.

Az amerikai kukorica, szójabab és búza határidős jegyzései jelentős emelkedést tapasztaltak hétfőn, és többhavi csúcsokat értek el. Ez az emelkedés a globális terményhiánnyal kapcsolatos aggodalmaknak tulajdonítható, amelyek a kulcsfontosságú termesztési régiók kedvezőtlen időjárási viszonyai miatt jelentkeznek. Az amerikai mezőgazdasági minisztérium kedden délután...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés