Előfizetői tartalom

A Mol sem késéstől, sem a hulladékkoncesszió uniós vizsgálatától nem tart

Július 1-én elindulhat az új hulladékkoncesszió - közölte a feladatot a következő 35 évre elnyerő MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. (MOHU) egy szerdai sajtó háttérbeszélgetésen. A cég szerint a feladatellátáshoz szükséges alvállalkozói szerződéseket országszerte mindenhol megkötötték, így a lakosság várhatóan semmilyen változást nem észlel majd a szolgáltatásban. A Portfolio kérdésére közölték, hogy az elmúlt időszak jogszabály-változtatásaiban csak véleményezőként vettek részt, és úgy látják, már nem hiányzik több módosítás, amely veszélyeztetné a jövő havi indulást. Az Európai Bizottság koncessziós vizsgálatától nem tartanak, nem várják, hogy az érdemben befolyásolná a rendszert.

Kevesebb mint két hét múlva már élesben működik majd az országos hulladékkoncesszió, amelyet 35 évre a Mol Nyrt. feladatellátásra létrehozott leányvállalata, a MOHU nyert el a magyar államtól. Az elmúlt időszakban sok bírálat érte a rendszert, főként a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer részeként bevezetendő EPR-díjak miatt, de a héten már arról is megjelentek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés