Előfizetői tartalom

Így emel adót a kormány 2024-ben

A kormány a 2024-es költségvetésben és a hozzá tartozó jövő évi adócsomagban új intézkedésekről döntött. Ezeknek a lépéseknek a költségvetésre, inflációra gyakorolt hatását számolta ki a Magyar Nemzeti Bank a friss inflációs jelentésében. A jelentésben szereplő fő számok alapján megállapíthatjuk: komoly plusz terhet kapnak a nyakukba a fogyasztók, közvetetten ők fizetik meg a költségvetés stabilizálásának árát.

Az intézkedések közül a legnagyobb költségvetési hatása az extraprofit adók részleges fennmaradásának lehet, míg további bevételnövekedést jelentenek a jövedéki adóbevételek emelkedését eredményező döntések. A 2024. évi intézkedések az éves inflációs rátát összességében 0,7-1,0 százalékponttal emelhetik. A bevételek mintegy 1000 milliárd forinttal alakulhatnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés