Előfizetői tartalom

Adóemelés és megszorítás vár a magyarokra - Micsoda?! Mégis mi folyik itt?

A csütörtökön bejelentett, család- és otthonteremtési támogatásokat érintő módosítások igenis megtakarítást fognak jelenteni 2024-ben a költségvetés számára. Ez pedig a másik oldalon, az érintett lakosságnál azt jelenti: szűkül a támogatások köre, vagyis közvetlenül romlik a jövedelmi pozíciójuk. Erre már csak a hab a tortán, hogy a jövőre esedékes méretes adóemelés terheit közvetve a fogyasztók viselik. Idén nyáron is kiderült: a büdzséfolyamatok stabilizálásának ára van, és ez a lakosságnak fájni fog.

Érdekesen alakul a - jelenleg is a parlament előtt fekvő - jövő évi költségvetés tervezése. A csütörtöki, Kormányinfón elhangzott bejelentésekkel ugyanis eldőlt: már nem elég csupán a törvényjavaslatot, valamint a hozzá kapcsolódó adótörvényeket figyelembe venni, ha azt akarja valaki megtudni, mi vár Magyarországra a kormány tervei szerint 2024-ben, hanem kormányrendeletekből...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés