Előfizetői tartalom

Rég várt épületfelújítási program jöhet Magyarországon?

44 másik kormány mellett a magyar kormány is támogatta az energiahatékonyság javítására irányuló erőfeszítések fokozását ígérő közös nyilatkozatot, amelyben erőteljesebb szakpolitikai fellépésre és az energiahatékonysági beruházások prioritásként való kezelésére tesznek vállalást az energia- és klímacélok szempontjából "döntő fontosságú évtizedben".

Ambíciózus célok

A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) június első felében tartott konferenciáján kiadott nyilatkozatban (Versailles-i nyilatkozat: Az energiahatékonyság döntő évtizede) 45 kormány, köztük a magyar is támogatta azt a célt, hogy 2030-ig megkétszerezzék az energiahatékonyság javításának átlagos globális ütemét a fenntartható gazdasági növekedés előmozdítása, illetve a világ biztonságos és megfizethető pályára állítása érdekében a nettó nulla kibocsátás eléréséhez. A nyilatkozat fő célja annak előmozdítása, hogy a 2022-ben az IEA szerint mintegy

évi 2,2%-os ütemű globális energiahatékonyság-javulás 4% fölé emelkedjen,

és 2030-ig legalább ezen a szinten is maradjon.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés