Előfizetői tartalom

Már látszik, mennyibe kerülnek majd a 2024-es autópálya-matricák

Tavaly a kormány úgy döntött, hogy eltér a 2020 óta érvényes szabályoktól és nem a 2022 augusztusi fogyasztói árindexszel emeli az idei e-matricák árát. Ugyanakkor a vonatkozó jogszabály még érvényben van, és lapunk úgy értesült, hogy 2024-ben újra ennek megfelelően drágulhat az autópályás közlekedés. Ha ez így lesz, akkor a költségvetési tervek vagy visszafogottak, vagy a kormány azzal számol, hogy mérséklődik a forgalom a fizető utakon, esetleg úgy véli, hogy a jövőre érkező egynapos matrica vághat a bevételi számokon.

Bár a kormány idén differenciáltan emelte az e-matricák árát, hogy nagyobb terhet helyezzen a külföldiekre, átutazókra és kisebbet a magyarokra, a rendelet (45/2020 ITM), amely az augusztusi fogyasztói árindexhez igazítja a következő évi e-matrica árakat még hatályban van.

Lapunk megkérdezte az Építési és Közlekedési Minisztériumot, hogy terveznek-e ismét differenciált áremelést. Amint válaszolnak a cikket frissítjük.

Más forrásból úgy értesültünk, hogy

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés