Előfizetői tartalom

Napelemesek, figyelem: történelmi mélyponton a napelemek ára!

Történelmi mélypontra csökkent a napelem modulok ára Kínában az egész világon, de különösen Európában megfigyelhető túlkínálat, illetve a poliszilícium-gyártásban kialakult túlkapacitás miatt. Miután az ázsiai ország piaci részesedése több mint 80% a napelemek gyártásában és globális ellátásában, a felhasználók világszerte részesülhetnek a trend előnyeiből.

Miért szakadtak be az árak? A kínai napelem modulok ára 0,173 dollár/Watt szintre süllyedt júniusban, ami minden idők legalacsonyabb értéke, ennél az átlagárnál azonban már alacsonyabb, 0,150 dollár/Wattos árak is előfordulhatnak - számolt be a pv magazine az OPIS adatai alapján. Az átlagos kínai piaci árat jelző mutató (CMM, Chinese Module Marker) június utolsó előtti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés