Előfizetői tartalom

Kapuzárási pánik? Nem eszement ötlet a középkorúak pályaváltása

Miután több évtizedet eltöltöttek egy szakmában, mostanában egyre többen váltanak, hogy megvalósítsák önmagukat és álmaikat. A fiatalok mellett immár az X-generáció tagjai is élen járnak a munkaerő-piaci boldogságkeresésben.

Imre 45 éves, eredetileg villamosipari szakember, akit korábban beszippantott a vendéglátás világa. A Covid alatti leállás miatt azonban kénytelen volt menekülőutat keresni, és gyorsan elhelyezkedett az egyik energetikai szolgáltató vállalat szerelőcsapatában. Megdöbbenve tapasztalta, hogy fizetése milyen kiszámíthatóvá vált. Ha nem akart, akkor hétvégén, este és ünnepnapokon sem kellett dolgoznia. Főállása mellett bőven volt ideje belevágni saját vállalkozásába, nyitott egy gumis műhelyt az egyik barátjával, ráadásul a családjával is lényegesen több időt tölt azóta. Esze ágában sincs visszatérni a vendéglátásba.

Nem ő az egyetlen az ismerőseim közül, akik váltottak. Tibor közalkalmazottból lett egy sikeres kertépítő vállalkozás vezetője, Évi nagyvállalati marketingesből vált kávézótulajdonossá. Mások a pedagógusi vagy az újságírói pályát cserélték le egy saját gyroszozóra, hot-dog standra, palacsintázóra.

Az elmúlt néhány évben munkavállalók milliói léptek hasonló útra szerte a világon.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés