Előfizetői tartalom

Már érkeznek az adatok: ilyen árakra számíthatunk augusztus 1. után a boltokban

Nem lesz gond a tojásellátással annak ellenére sem, hogy a kormány szigorít a jelenleg még árstopos termékek készletezésével kapcsolatos szabályokon - mondta a Portfoliónak Pákozd Gergely, a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetségének (MTTSz) alelnöke, aki azt is elárulta, hogy jelenleg milyen termelői árakon forognak a tojások.

A kormány bár kivezeti az árstopot, bizonyos tekintetben szigorít a szabályokon. Előírja ugyanis, hogy szükség esetén a 2022-ben értékesített átlagos napi mennyiség kétszeresét is tartaniuk kell a boltoknak egy-egy termékből annak érdekében, hogy az áruhiányt elkerüljék. Ezek arra a 8 termékcsoportra vonatkoznak, amelyeket jelenleg árstopos termékekként ismerünk, tehát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés