Előfizetői tartalom

Csapdában van a régió: csúnyán le vannak maradva a szegényebb uniós országok

Magyarországon a munkavállalók alig 20 százaléka használ digitális eszközt munkája nagyobb részében – derül ki az Eurostat felméréséből. A 19,2%-os hazai adat az ötödik legalacsonyabb rátának számít az EU-ban, ahol az átlag mutató közelíti a 30%-ot. Európa keleti és nyugati fele közötti törés megmutatkozik a digitális eszközöket használók arányában, amit azt is jelzi, hogy az alacsonyabb fejlettségű országokban ez komoly problémát jelent.

Tavaly az Európai Unióban a 15-74 éves munkavállalók 28,5%-a használt digitális eszközt munkájához munkaidejének egészében vagy annak nagy részében – olvasható az Eurostat friss jelentésében. A tagállamok közül Luxemburgban a legmagasabb (46,6%) azok aránya, akik munkaidejük nagy részében valamilyen digitális eszközt (számítógép, tablet, phablet, okostelefon) használnak munkavégzési céllal (a telefonhívásokat nem számították be a felmérésben). Még két EU-tagállamban haladta meg a 40 százalékot a ráta: Hollandiában 40,9, Svédországban 40,6%-ot tesz ki az arány.

Ezzel szemben Romániában (12%), Bulgáriában (12%) és Görögországban (12,3%) a legalacsonyabb a digitális eszközt munkacélra folyamatosan használók aránya.

Magyarország a 19,2%-os aránnyal az ötödik legalacsonyabb mutatóval bíró tagállamnak számít.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés