Előfizetői tartalom

Brutális elszállásban van már idén a költségvetés - De a kormány még kivár

A mostani állapot szerint 1600 milliárd forintos elcsúszás van a 2023-as költségvetésben, ami alapján biztosra vehető, hogy az eredeti 3,9%-os idei hiánycél nem teljesíthető. A Kormányinfón elhangzott információk szerint azonban nagyon úgy tűnik, hogy a kormány nem rohan a helyzet rendezésével. Közben már most érzékelhető, hogy a piac ideges a bizonytalan költségvetési folyamatok miatt.

Reggeli elemzésünkben mutattuk be részletesen, hogy az idei makrogazdasági és költségvetési folyamatok alapján eldőlni látszik, hogy az idei államháztartási deficit nagyon messze lehet az eredeti 3,9%-os GDP-arányos céltól. Az OTP elemzői egyenesen azzal számolnak alapforgatókönyvükben, hogy a hiány a GDP 6%-ára rúghat, de nem kizárt a 6,5%-os költségvetési lyuk sem. Ez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés