Előfizetői tartalom

Tökéletes vihar a benzinkutakon, régóta nem látott áremelkedés jön

Szerdán mindkét finomított olajtermék árában jelentős emelkedésre lehet számítani a hazai benzinkutakon, a dízel esetében olyan mértékű lesz a változás, amire már tavaly december közepe óta nem láthattunk példát. A markáns drágulás mögött számos globális ok meghúzódik, de magyar-specifikus körülmények is hozzájárulnak a történethez. Elemzésünkben az Ásványolaj Szövetség főtitkárát is megkérdezve utánajárunk, hogy pontosan milyen tényezők alakítják most a benzin-és dízelárakat Magyarországon, mire lehet számítani az elkövetkező hetekben, és arra a kérdésre is keressük a választ, hogy az árnövelő tényezők beépülésével hol helyezkednek el a hazai üzemanyagárak az európai és a régiós rangsorokban, azaz: mégis mennyire drága a magyar benzin és a dízel?

Holnapután megugrik a dízelár Szerdán jelentősen emelkednek a hazai üzemanyagárak, írja a holtankoljak.hu. A benzin nagykereskedelmi ára bruttó 5 forinttal emelkedik, míg a gázolajért 10 forinttal kell többet fizetni az üzemanyag nagykereskedőknek. Ez az emelés a kutak áraiban is meg fog jelenni, így szerdán az alábbi átlagárakra lehet számítani:  95-ös benzin: 582 forint/liter...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés