Előfizetői tartalom

Eltűntek az emberek: brutális visszaesést hozott a nyár kezdete a Balatonon

A nyár első hónapjában 20-40% közötti visszaesésről számoltak be a szállodák tavalyhoz képest. Ennek az egyik oka az, hogy az óriási infláció miatt kevesebben nyaralnak idén, másrészt a fizetőképes kereslet gyakran külföldi utakat választ. Idén akciókra, szezonközi leárazásokra lesz szükség, hogy mentsék az évet.

Nem riogatni akarunk, de a szezon eleje nem volt erős a Balatonon - mondta Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke a Portfolio-nak. Júniusban 30 százalékos visszaesést láttak a balatoni forgalomban az előző évhez képest. "Bízunk a jobb júliusi és augusztusi számokban, jelenleg azonban nagyon last minute foglalások vannak. Ha rossz az idő, nem jönnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés