Előfizetői tartalom

Új szerepben a munkahelyek: jön a válástámogatás, mint béren kívüli juttatás

Portfolio
Egy házasság felbomlása a legstresszesebb szituációk közé tartozik az életben. Egyes nemzetközi vállalatok olyasfajta rugalmasságot és a munkavállalókat támogató intézkedéseket építenek be béren kívüli juttatási rendszereikbe a válások átvészeléséhez, amely nekik és alkalmazottaiknak is a javára válik. Kapcsolatok olykor óhatatlanul tönkremennek, a dolgozóknak viszont egyáltalán nem kell belerokkanniuk ebbe.

Mentálhigiénés szolgáltatások, termékenységi kezelések, fizetett menstruációs szabadság, sőt, háziállatok elhunytakor adott gyásznap - az elmúlt évek során a munkahelyi juttatások egészen új irányokba fejlődtek, hogy még inkább képesek legyenek támogatni és kiszolgálni a dolgozók növekvő igényét a munka-magánélet egyensúlyának kialakítására.

Néhány vállalat ma már támogatást nyújt a válás intenzív és időigényes, ugyanakkor sajnos rendkívül gyakori folyamatában is.

Magyarországon is rengeteg házasság végződik válással évről évre. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint 2022-ben 63 967 házasságot kötöttek az országban, a válások száma pedig 17 695 volt. Egy évvel korábban 72 030 frigy köttetett és 18 092 pár bontotta fel hivatalosan is egymásnak tett fogadalmát. Míg az ezer lakosra jutó házasságok száma a 2000-es évek óta kisebb-nagyobb hullámvölgyekkel tarkítva ugyan, de növekszik, a válásoké csökken: sőt, 2016 óta ezer lakosra kevesebb mint 2 válás jut idehaza. Ilyan alacsonyan ez a mutató utoljára az ’50-es, ’60-as években járt.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés