Előfizetői tartalom

Éjszaka a kormány alaposan átírta az extraprofitadó-szabályokat

Megváltozik a Mol Nyrt.-re vonatkozó kőolajtermékekre érvényes különadó, de a légitársaságokra vonatkozó tétel is. Emellett a kormány közzétette a gyógyszergyártók által a k+f programok esetében igénybevehető kedvezmények részletszabályait, amelyeket már régen várt a szektor.

Hétfő késő este több változtatást is közzétett a kormány az egyes ágazati különadók esetében, így például a kőolajtermékekre, gyógyszergyártókra és légitársaságokra vonatkozó tételek is megváltoznak a Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint.

Elsőként azt tisztázták, hogy a kőolajtermék-előállító szereplőknek az extraprofit adókat önadózás útján kell megállapítaniuk, bevallaniuk és megfizetniük a 2023. és 2024. adóévekre vonatkozóan.

Mindez arra utal, hogy az eddig határozatlan ideig tartó szabályozást tényleg kivezethetik 2024-ben.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés