Előfizetői tartalom

Tönkreteszik a dolgozókat az újonnan kinevezett vezetők

Álmatlanságot, de akár depressziót is okozhat egy rossz vezető. Az újoncok különösen veszélyesek és akár felmondási hullámot is generálhatnak felkészületlenségükkel a Bloomberg cikke szerint. Aki beosztottként "rocksztár", egyáltalán nem biztos, hogy főnökként is az lesz.

Az új vezetők az irodai dolgozók rémálmai közé tartoznak. Legalább harmaduk fontolgatta már legalább egyszer, hogy felmond frissen kinevezett főnöke miatt - derült ki az Oji Life Lab és a Harris Research kutatócéggel együttműködésében készített felméréséből. A kutatás során idén júniusban több mint 2000 amerikai irodai dolgozót interjúvoltak meg. Kiderült:

minden ötödik munkavállaló szenvedett már alvási nehézségektől, álmatlanságtól egy újonnan kinevezett, nem megfelelő vezetői készségekkel rendelkező felettese miatt.

Több mint egyharmaduk az illető által keltett szorongást, a motiváció hiányát, az álmatlanságot és a felkészületlen újonc vezetők egyéb negatív hatásait jelölte meg felmondási okként.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés