Előfizetői tartalom

Megbotlott a forint, de ez sem gáncsolja el az MNB következő lépését

Kicsit gyengült az utóbbi hetekben a forint, de várhatóan ez sem tartja majd vissza a Monetáris Tanácsot attól, hogy újabb 100 bázisponttal 15 százalékra csökkentse az irányadó kamatot kedden – vélik a Portfolio által megkérdezett elemzők. A júniusi inflációs adat megfelelt a várakozásoknak, vagyis az sem jelenthet akadályt a jegybanknak, hogy folytassa az alapkamat és az effektív ráta összeolvasztását.

Budapest Economic Forum 2023 A magyar monetáris politika kilátásai és a forint árfolyama is szóba kerülnek majd a Portfolio október 17-ei Budapest Economic Forum konferenciáján. Vegye meg a jegyét már most! Információ és jelentkezés Folytatódhat az eddigi tempó Május végén kezdte meg az akkor 18 százalékos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés