Előfizetői tartalom

Vizsgabotrány és nemzetköziesedés - értékel a Corvinus Egyetem távozó rektora

Az elmúlt két évben sikerült nemzetköziesíteni a Corvinus Egyetem működését - mondja Takáts Előd, aki elismeri, hogy a minőségi változások a globális egyetemi rangsorokban még nem tükröződnek vissza. A Budapesti Corvinus Egyetem távozó rektora interjújában beszélt arról is, hogy az alapítványi működési modell tapasztalatai még nem egyértelműek, a vizsgabotrány kapcsán pedig több mindent is érdemes átgondolnia az egyetemnek. Takáts visszatér Svájcba a BIS-hez, kutatási területei, az infláció és a jegybanki politikák épp slágertámák a világban.

Portfolio: A napokban távozik a Budapest Corvinus Egyetem rektori tisztségéből. Két éve érkezett, feltételezem, hogy nem ennyi idő szerepelt a tervekben. Mi az oka a távozásnak? Takáts Előd: Azon szerencsés emberek közé tartozom, aki 47 éves koráig azzal foglalkozhatott, amit szeretett. Nekem ez a közgazdaságtudomány, a monetáris politika, az infláció kérdésköre. Ez egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés