Előfizetői tartalom

Olaszország beint Kínának, kilép a Magyarország által is pártolt programból

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök azzal kívánja erősíteni kapcsolatát Joe Biden amerikai elnökkel, hogy elfordítja Olaszországot Kínától. Míg római tisztviselők bizalmasan biztosították az Egyesült Államokat arról, hogy Olaszország kilép a Kínával kötött Egy övezet, egy út (vagy Övezet és Út) beruházási paktumból, Meloni nem tervezi, hogy washingtoni útja során nyilvános bejelentést tesz. Az infrastrukturális fejlesztési program utolsó EU-tagja így Magyarország maradhat.

A Giorgia Meloni által követett stratégia lényege, hogy az USA a lépést a lojalitás kinyilvánításaként értelmezze, és hogy Olaszországnak több időt adjon a barátságos kilépésről szóló tárgyalásokra, minimalizálja a kereskedelmi megtorlásokat, és demonstrálja, hogy Meloni a döntés motorja. Egy ilyen érzékeny lépés nyilvánosságra hozatala amerikai földön gyengének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés