Előfizetői tartalom

Argentína újabb IMF-pénzhez jut

Portfolio
Szakértői szintű megállapodásra jutott Argentína a Nemzetközi Valutalappal mintegy 7,5 milliárd dollár felszabadításáról, lezárva ezzel az ország 44 milliárd dolláros hitelprogramjának ötödik és hatodik felülvizsgálatát. A megállapodás, amelyhez még az IMF igazgatótanácsának jóváhagyása szükséges, enyhíti a program egyes követelményeit, mivel a pusztító aszály miatt Argentínában kihívást jelentő gazdasági környezet alakult ki, ami miatt néhány június végi pénzügyi célt nem sikerült teljesíteni.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) bejelentette, hogy szakértői szintű megállapodást kötött Argentínával, amely mintegy 7,5 milliárd dollárt szabadít fel, és lezárja az ország 44 milliárd dolláros hitelprogramjának ötödik és hatodik felülvizsgálatát. Ez a megállapodás egyúttal a Reuters beszámolója szerint egyesíti Argentína IMF-programjának ötödik és hatodik felülvizsgálatát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés