Előfizetői tartalom

Beütött a válság a magyar Tescónál is, csak ingatlanok eladása segített

A nagy hazai kiskereskedelmi láncokhoz hasonlóan a Tescónak is nehéz éve volt tavaly, forgalmának növekedése meg sem közelítette az élelmiszerinfláció szintjét, de az átlagos fogyasztói árindextől is elmaradt. A veszteségtől csak egy egyszeri tétel mentette meg – derült ki a friss pénzügyi jelentéséből, amelyet most pénteken tettek közzé, tekintve, hogy a vállalat pénzügyi éve március 1-én kezdődik.

A Tesco-Global Áruházak Zrt. a 2023. február 28-án végződő pénzügyi évében 723,3 milliárd forint bevételt ért el, amely 15,8 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit. Ez jelentősen elmarad az élelmiszerek áremelkedésétől, amely a KSH szerint ebben az időszakban átlagosan 31,5 százalék volt (2022 egészében 26 százalékot mért a statisztikai hivatal), de nem éri...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés