Előfizetői tartalom

Brutális vagyon áramlik ki Magyarországról offshore-számlákra, dermesztő pénzeket mentenek ki a vagyonosok

Az egész világon súlyos veszteséget okoznak az adóparadicsomok az országok költségvetéseinek. A vállalatok adóelkerülési gyakorlatai dollárszázmilliárdnyi bevételkiesést jelentenek, de a magánszemélyek offshore-vagyonainak kimenekítése is súlyos veszteséget okoz. Magyarország egyrészről adóparadicsom a cégeknek, de a hazai GDP közel 5 százalékát mentették ki a legvagyonosabbak - derül ki a Tax Justice Network friss jelentéséből.

A State of Tax Justice 2023 folytatja azt a hagyományt, hogy átfogó statisztikákat közöl a multinacionális vállalatok és a vagyonukat offshore-országokban rejtegető magánszemélyek által elkövetett, határokon átnyúló adóvisszaélések miatti költségvetési bevételkiesésekről. A jelentés 472 milliárd dollárra becsüli az éves globális adóveszteséget. A Tax Justice Network...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés