Előfizetői tartalom

Sorra fordítanak hátat Kínának az EU-tagállamok, Magyarország lehet a kivétel

Hszi Csin-ping kínai vezető három évnyi koronavírus-járvány miatti elszigeteltség után ünnepséget tervez az Övezet és Út infrastrukturális program megünneplésére. Az európai országok azonban kihagyják az ünnepségeket, ami az Európa és Kína közötti kapcsolatok megromlását tükrözi. Az egyetlen valószínűsíthető résztvevő a konferencián Magyarország lehet értesüléseink szerint.

Bár Peking azt remélte, hogy Európa csatlakozik az Övezet és Út hálózatához, de az uniós tagállamok vezetői most óvatosak, és Washington aggodalmait visszhangozzák a Kínától való növekvő gazdasági függőséggel kapcsolatban. Vlagyimir Putyin orosz elnök az egyetlen prominens vendég, akinek részvételét megerősítették az idei, a program tízéves évfordulóját ünneplő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés