Előfizetői tartalom

Egyre nagyobb bajban a forint - Mi történik?

Kaszab Balázs
Két hét alatt közel 5 százalékot gyengült a forint az euróval szemben, kedd délelőtt pedig már a 390 forintos szintet is áttörte a jegyzés, miután kiderült, hogy az Egyesült Államok korlátozásokat vezetett be a magyar útlevéllel rendelkezőkre a vízummentességi program keretében, mondván, hogy Budapest nem kezelte a Washington által többször felvetett biztonsági hiányosságokat. A mostani gyengülés során az elmúlt napokban sorra estek el a legfontosabb szintek, ami érthető módon aggasztja a piaci szereplőket, és a háztartásokat is. Éppen ezért megvizsgáltuk, hogy milyenek lehetnek a hazai fizetőeszköz kilátásai azt követően, hogy egy nagyobb karnyújtásra kerültünk a 400-as szintektől.

Két hét alatt nagyot fordult a világ

Néhány héttel ezelőtt közzétett elemzésünkben részletesen foglalkoztunk azzal, hogy a július elején tapasztalt gyengülést követően látványosan vissza tudott erősödni a forint az euróval és a dollárral szemben is, igaz, elsősorban ismét külső tényezők, ezúttal főként a dollár erősödésének következtében.

A tér azonban hamar elfogyott a további erősödés előtt,

az azóta eltelt alig több mint két hétben pedig már közel 5 százalékot gyengült a hazai fizetőeszköz az euróhoz, és több mint 7,5 százalékot a dollárhoz képest.

Miről szól még az elemzés?

  • Egyre nagyobb bajban a forint
  • Mi áll a háttérben?
  • Meddig gyengülhet a hazai fizetőeszköz?

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái