Előfizetői tartalom

Valami nagyon elromlott Amerikában, és lehet, hogy a hülyének nézett Fitch ezt mindenki másnál jobban látja

Heves kritika és értetlenség fogadta az amerikai vezetés részéről a Fitch Ratings azon döntését, amellyel a hitelminősítő megvonta az amerikai államadósságtól a legmagasabb besorolást. Pedig mi sem világít rá jobban a Fitch pontos helyzetértelmezésére, mint az a tény, hogy a hitelminősítő döntésével egy időben az amerikai kormány bejelentette, hogy a korábban vártnál jelentősebb összegű hitelfelvételre szorul. Vitathatatlan, hogy az Egyesült Államok csődveszélye nem reális, de az amerikai államadósság kilátásai egyre borúsabbak. Ha a Fitch döntését a kilátásokra való reflexióként értelmezzük, akkor bizony épphogy az egyik legjózanabb hangként cseng a fiskális alkoholisták zavaros hőbörgései közt. És úgy tűnik, a piac is kezdi így látni.

Emelkednek a hosszú hozamok, és ez nem túl jó jel Az utóbbi napokban ismét emelkedésnek indultak az amerikai kötvényhozamok, a 10 éves kötvény hozama már napok óta a korábban lélektaninak számító 4%-os szint felett van, péntek délelőtt kicsivel 4,2% alatt fizet a 10 éves kötvény. Az emelkedés megfigyelhető a 30 éves lejáraton, míg a rövidebb lejáratú kötvények...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés