Előfizetői tartalom

A földi paradicsom, ahonnan lassan mindenki eltűnik és csak turisták maradnak

A lakhatási válság egyre komolyabb problémát jelent a fejlett gazdaságokban, de míg az ingatlanpiaci árak leginkább a befektetési célú lakáskiadók miatt ugrottak meg Európában, vagy Észak-Amerika nagyvárosaiban, addig Hawaii szigetein a turizmus és a belföldi bevándorlás tette megfizethetetlenné a helyiek számára a lakásbérlést és vásárlást. A helyzet már most válságos, igazán pedig kevés megoldás létezik a probléma orvoslására. Glenn Wakai állami szenátor a Portfolio-nak azt mondta, nem lehet és nem is érdemes korlátozni, hogy kik települnek be az Egyesült Államok más részeiről a turistaparadicsomba, de az új szociális lakásprogramok talán megoldhatják a helyzetet.

Miközben a reggeli dagály és az intenzívebb déli szél miatt felerősödő hullámzás felé szörfösök tucatjai indultak meg Oahu-szigetének egyik legnépszerűbb strandjára, a parton kartondobozokkal takarozó hajléktalanokat kerülgetve vetették magukat a tengerbe. A kontrasztos jelenet tökéletesen példázza, hogy a földi paradicsomként emlegetett Hawaii súlyos lakhatási és megélhetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés