Előfizetői tartalom

Fontos inflációs adatok jönnek a héten, lehetnek itt nagy mozgások a piacokon

Portfolio
A magyar inflációs adat mellett a héten érkezik a júliusi amerikai inflációs adat is, amelyre kiemelten figyelnek a befektetők, így a várakozásoktól eltérő közlés heves piacmozgásokat hozhat. Ezen kívül érkeznek még államháztartási adatok Magyarországról és az USA-ból is, és még néhány fontos adat.

Hétfőn közzéteszi a Magyar Nemzeti Bank a júliusi devizatartalék alakulását, emellett értékpapír-statisztikák is érkeznek júniusból. Németországban az ipari termelés adatait közlik ma.

Kedden valóságos adatdömping lesz: 8:30-kor a Központi Statisztikai Hivatal közli az infláció júliusi alakulását, amelyből megtudjuk, hogy folytatódott-e a dezinfláció idehaza. Emellett érkezik a külkereskedelem júniusi alakulásának első becslése, és a Pénzügyminisztérium is beszámol a kormány gazdálkodásáról. Külföldön egy kínai külkereskedelmi adatra lesz érdemes figyelni.

2023. augusztus 7 - augusztus 13. makronaptár
Magyar makrogazdaság
augusztus 7. hétfő 8:30 MNB Értékpapír-statisztikák jún.
augusztus 7. hétfő 8:30 MNB Devizatartalék júl.
augusztus 8. kedd 8:30 KSH Infláció júl.
augusztus 8. kedd 8:30 KSH Külkereskedelem (első becslés) jún.
augusztus 8. kedd 11:00 PM Előzetes ÁHT júl.
augusztus 8. kedd 11:30 ÁKK 3 hónapos dkj aukció  
augusztus 9. szerda 11:30 ÁKK 6 hónapos dkj aukció  
Nemzetközi makrogazdaság
augusztus 7. hétfő 8:00 Németo. Ipari termelés jún.
augusztus 8. kedd 5:00 Kína Külkereskedelem júl.
augusztus 9. szerda 3:30 Kína Infláció júl.
augusztus 10. csütörtök 14:30 USA Infláció júl.
augusztus 10. csütörtök 20:00 USA Államháztartás júl.
augusztus 11. péntek 8:00 UK GDP Q2
augusztus 11. péntek 14:30 USA Ipari termelői árak júl.
augusztus 11. péntek 16:00 USA Michigan-index aug.
Forrás: Portfolio-gyűjtés        

Szerdán egy kincstárjegy-aukción kívül idehaza nem számítunk fontos adatközlésre, és külföldön is csak a kínai infláció érdemel említést. Nemúgy csütörtökön, amikor az amerikai kormány közli a júliusi államháztartás számait. Tekintve, hogy a Fitch Ratings a múlt héten minősítette le az USA adósságának besorolását, az államháztartási adatok a korábbiaknál is nagyobb figyelmet élvezhetnek.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés