Előfizetői tartalom

Így számolnának le a túlhajszoltsággal és az 50-60 órás munkahéttel

A millenniumi generáció tagjai már évek óta próbálják felhívni a figyelmet a munka és a magánélet egyensúlyának jelentőségére, de nehezen tudták kitalálni, hogyan valósítsák meg ezt a gyakorlatban. Úgy tűnik, néhány Z-generációs TikTokker most megtalálta a megoldást, és elindult a "lusta lányok" mozgalma, amely a boldog, kiegyensúlyozott, időben és térben kötetlen munkavégzést tűzte zászlajára. Itt az ideje frappáns választ adni túlhajszoltság és a túlmunka kultúrájára, amely évtizedek óta uralja a világunkat - vélik.

A lusta lányok nem lusták, és nem is feltétlenül lányok

A napi 8 óránál lényegesen kevesebb gürcölés, kötetlen munkaidő, home office amikor csak akarod vagy távmunka a tengerpartról - a nemrég indult lusta lány mozgalom (lazy girls job) tagjai azt hirdetik, hogy az embernek nem kell megszakadnia a munkában, mégis szert tehet normális keresetre.

Május végén a 26 éves, Colorado álamban élő Gabrielle Judge túlméretezett szemüvegben és copfba font hajjal ült a kamera elé, hogy leforgasson egy TikTok videót arról, amit ő ‘lusta lány munkának’ nevezett el.

Egy kevés stresszel járó, teljesen távmunkában végezhető, főnököktől mentes, tartós pénzügyi szabadságot és stabilitást biztosító dologról.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés