Előfizetői tartalom

Putyin aláírta a Magyarországot is sújtó bosszúintézkedést, fájdalmas lehet a szankciókra adott válaszlépés

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán aláírta azt a bosszúintézkedést tartalmazó rendeletet, amely felfüggeszti a kettős adóztatás elkerüléséről szóló megállapodásokat számos állammal, köztük Magyarországgal is. Ez a lépés a kamatok, osztalékok és jogdíjak csökkentett adókulcsait érinti, így sok magyar társaság és magánszemély aggódhat. Az Egyesült Államok hasonló lépése is súlyos terheket ró az érintettekre, így pedig elmondható, hogy egyszerre folyamodott ugyanahhoz a szankcióhoz egy szövetséges és egy barátságtalan ország is.

Ahogy azt már tavasszal bejelentette az orosz állam, felmondanak több, a kettős adóztatást megakadályozó egyezményt, bosszúlépésként a szankciókat követő országokkal szemben. Ezen a listán Magyarország is szerepel már tavaly március óta, amikor az EU 26 másik tagállamával együtt megszavazta az első büntetőintézkedéseket, de idén márciusban Oroszország külön is nevesítette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés