Előfizetői tartalom

Máris változtatna a vendégmunkások betelepítését könnyítő törvényen a kormány

Alig másfél hónapja döntött az országgyűlés a vendégmunkások foglalkoztatásáról szóló törvényről, amely a bevándorlási szabályok módosításával lehetővé teszi, hogy könnyebben érkezzenek Magyarországra harmadik országból érkező személyek. Most viszont már a jogszabályok további átdolgozására készül a kabinet egy társadalmi egyeztetésre bocsátott tervezet szerint.

Az országgyűlés június közepén elfogadta a vendégmunkások magyarországi foglalkoztatásáról szóló törvényt. Ennek értelmében a külföldi vendégmunkások legfeljebb 2+1 évig lehetnek jelen az országban, valamint az új jogszabály bevezette a vendégmunkás fogalmát, és lehetőséget ad egy új tartózkodási engedély típusra, amelynek meghosszabbításához újabb kérelmet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés