Előfizetői tartalom

Napelemek: fontos határidő közeleg, azok is kicsúszhatnak belőle, akik nem számítanak rá

Értesüléseink szerint még mindig nem valósult meg teljes mértékben valamennyi 2022-ben benyújtott háztartási méretű (HMKE) napelemes rendszer létesítésére irányuló igénybejelentés feldolgozása. A HMKE-be beruházni kívánó ügyfelek között számos olyan akad, aki még nem kapott választ az egy évvel ezelőtt a szolgáltatónak tett igénybejelentésére.

Csúszik az igényfeldolgozás a roham után

A szolgáltatónak az általános szabály szerint az igény beérkezését követően 30 napja van a műszaki vizsgálat elvégzésére, melynek keretében felméri, hogy a tervezett rendszer megfelelő, és az adott helyen megvalósítható-e.

A hírek szerint azonban az elosztók sok esetben nem képesek tartani a határidőt.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) tájékoztatása szerint nem rendelkezik az igényfeldolgozás állására vonatkozó információkkal, az elosztók pedig nem kívánták kommentálni a több forrásból származó értesüléseinket.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés