Előfizetői tartalom

Európában is dobogós a magyar gazdaság visszaesése

Éves alapon a harmadik legrosszabb teljesítményt produkálta a magyar gazdaság az Európai Unióban, negyedéves összevetésben kicsit kedvezőbb a kép, de ott sincs sok okunk örömre – derül ki az Eurostat szerdán közölt előzetes adataiból. Vagyis a meglepően gyenge magyar GDP-adat a kontinensen is inkább a rangsor végén helyezkedett el.

Éves összevetésben a tavalyi második negyedévhez képest az Eurostat előzetes adatai szerint 2,3 százalékkal esett vissza a magyar gazdaság teljesítménye, ez a harmadik legrosszabb volt Európában. Ennél gyengébb teljesítményt csak az észt és a svéd gazdaság produkált. Néhány ország adata egyelőre nem ismert, de az eddigi tendencia alapján azok már nem fognak jelentősen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés