Előfizetői tartalom

A háziorvosi praxisok számának csökkenését hozhatja egy új rendelettervezet

Két rendeletettervezetet is társadalmi egyeztetésre bocsátott a kormány, amelyek jelentősen átalakíthatják az egészségügyi alapellátást. A hat hónapnál régebben betöltetlen háziorvosi praxisok esetében átalakítások vagy megszűnések jöhetnek, míg változtatnak a finanszírozási módokon is, amely 3,7 milliárd forinttal növelheti a költségvetés terheit is.

Ahogy arról Takács Péter egészségügyi államtitkár egy hétfői interjúban már beszélt a Portfolio-nak, a kormány elkezdte az alapellátás átszervezését a háziorvosi ellátás esetében. Az egészségügyért felelős politikus lapunknak kifejtette, hogy luxus 150-200 főre fenntartani egy háziorvosi praxist. "Végig kell gondolni, hogy mi az a minimumszám, amit elvárunk. A gyakorlatban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés