Előfizetői tartalom

Kína már titokban elkezdte az EU gyarmatosítását, Németországban riadót fújtak

Kína egyre inkább behatol olyan iparágakba a termékeivel az Európai Unió belső piacára, ahol eddig a német gazdaság volt meghatározó szereplő. Az eredmények azt mutatják, hogy Kína uniós importrészesedése következetesen és jelentősen nőtt, különösen az utóbbi években, ami egyre nagyobb kihívást jelent Németország számára. Ez a növekedés aggodalomra ad okot, tekintettel az olyan problémákra, mint az energetikai átállás, valamint kérdéseket vet fel Németország ipari exportmodelljének jövőjéről.

A Kínától való egyre erősebb függőségről tárt fel új részleteket a Institut der deutschen Wirtschaft (IW) friss jelentése, amely szerint 2022-ben a Kínából származó német import több mint egyharmadával nőtt, így Kína részesedése a teljes behozatalból mintegy 13%-ra emelkedett. A kínai termékek jelentőségének ez a növekedése túlmutathat a német piacon, és már...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés