Előfizetői tartalom

Megvillant az európai csoda – Egy kis ország képes mozgatni az egész kontinens gazdaságát?

Látszólag kedvező adatok jelentek meg júniusban az eurózóna ipari termeléséről, hiszen a várt kis visszaesés helyett 0,5 százalékos növekedést mért az Eurostat havi alapon. Ez azonban szinte kizárólag Írországnak köszönhető, ahol 13 százalékkal ugrott meg az ipar kibocsátása, enélkül az európai adat is lényegesen rosszabb lett volna. A kontinens hatóságai régóta küzdenek az „ír gazdasági csoda” hatásainak kiszűrésével, de egyelőre nem tudnak megbízható adatot szolgáltatni arra, hogyan nézne ki Európa gazdasága a nagy multinacionális vállalatok ír leánycégei nélkül.

Budapest Economic Forum 2023 Európa gazdasági kilátásairól is szó lesz október 17-én a Budapest Economic Forum konferencián. Vegye meg a jegyét most! Információ és jelentkezés Csodákra képes Írország Azt gondolnánk, hogy Európa gazdaságára nincs jelentős hatással az, ha több iPhone-t gyártanak Kínában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés