Előfizetői tartalom

Félrenézve utal dollármilliárdokat az IMF, csakhogy mentse a válságországot

Argentína, Dél-Amerika egyik legnagyobb gazdasága a recesszió szélén tántorog, mivel a gazdasági aktivitás már a negyedik egymást követő hónapban csökken, ami újabb jele annak, hogy az ország a növekvő infláció és a fokozott politikai instabilitás egy átható válsággá állt össze. A Nemzetközi Valutaalap csütörtökön bejelentette, hogy 7,5 milliárd dollárnyi segélyt folyósít az országnak, amely talán megelőzi a krízis elmélyülését.

Sokrétű válsággal küzd Argentína: az ország az éves inflációs rátája már a tavasszal meghaladta a 100%-os szintet, ami felemésztette a lakosság vásárlóerejét, ami pedig általános gazdasági instabilitást eredményezett. Mindezt kiegészíti, hogy a nyáron a pusztító aszály miatt a mezőgazdaság is szenved, így az export, amely létfontosságú bevételi forrás a dél-amerikai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés