Előfizetői tartalom

Már most elérte Magyarország a novemberre előírt gáztároló feltöltési célt

A november elsejére előírt 90 százalékos kötelező gáztároló feltöltési célt Magyarország már mostanra elérte – hívta fel a figyelmet hétfő reggel kiadott közleményében az Energiaügyi Minisztérium. Ez azt jelenti, hogy már most 5,7 milliárd köbméternyi gáz pihen a föld alatti tárolókban, ami a tavalyi egész éves gázfogyasztás mintegy 56,5%-a, ami a harmadik legmagasabb egész Európában.

Miután uniós szinten is teljesült másfél hete a 90%-os gáztároló feltöltési cél, Magyarország külön is sikeresen teljesítette ezt az uniós rendeletben előírt célt, hiszen a legfrissebb, szombati állapotot mutató hivatalos adatok ezt jelzik. Amint az alábbi ábrán látható: a 90%-os magyar ráta az elmúlt tíz év csaknem legmagasabb arányát jelenti, és messze felülmúlja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés