Előfizetői tartalom

Tükörsima döntés előtt az MNB, de közelegnek a rázósabb hónapok

Újabb 100 bázisponttal 14 százalékra csökkentheti az irányadó kamatot kedden a Monetáris Tanács – vélik a Portfolo által megkérdezett elemzők. Hamarosan azonban újabb fordulóponthoz érkezhet a jegybank, hiszen szeptemberben összeolvadhat az alapkamat és az irányadó ráta és dönteni kell a hogyan továbbról.

A magyar monetáris politika kilátásai is szóba kerülnek majd az októberi Budapest Economic Forumon. Tartson velünk és hallgassuk együtt a hazai és nemzetközi szakértőket!

Most még borítékolható a döntés

Májusban kezdte meg az MNB Monetáris Tanácsa az irányadó kamat fokozatos csökkentését, azóta havi 100 bázispontos ütemben vágták a kamatszintet. Közben a 13 százalékos, a gazdaságra jelentéktelen hatást gyakorló alapkamat már tavaly szeptember óta változatlan.

A várakozások szerint az irányadó kamat újabb 100 bázisponttal 14 százalékra csökkenhet a keddi ülésen. Ezzel pedig már csak egy lépésre lenne az alapkamattól, így

várhatóan a következő hónapokban újabb kulcsfontosságú döntést kell hoznia az MNB-nek.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés