Portfolio signature

Tükörsima döntés előtt az MNB, de közelegnek a rázósabb hónapok

Beke Károly
Újabb 100 bázisponttal 14 százalékra csökkentheti az irányadó kamatot kedden a Monetáris Tanács – vélik a Portfolo által megkérdezett elemzők. Hamarosan azonban újabb fordulóponthoz érkezhet a jegybank, hiszen szeptemberben összeolvadhat az alapkamat és az irányadó ráta és dönteni kell a hogyan továbbról.
A magyar monetáris politika kilátásai is szóba kerülnek majd az októberi Budapest Economic Forumon. Tartson velünk és hallgassuk együtt a hazai és nemzetközi szakértőket!

Most még borítékolható a döntés

Májusban kezdte meg az MNB Monetáris Tanácsa az irányadó kamat fokozatos csökkentését, azóta havi 100 bázispontos ütemben vágták a kamatszintet. Közben a 13 százalékos, a gazdaságra jelentéktelen hatást gyakorló alapkamat már tavaly szeptember óta változatlan.

A várakozások szerint az irányadó kamat újabb 100 bázisponttal 14 százalékra csökkenhet a keddi ülésen. Ezzel pedig már csak egy lépésre lenne az alapkamattól, így

várhatóan a következő hónapokban újabb kulcsfontosságú döntést kell hoznia az MNB-nek.

Kedves Olvasónk!

Ez az elemzés a Portfolio Signature cikkei közé tartozik. A cikk folytatódik, de csak egyedi előfizetéssel olvasható.

A Signature tartalmakhoz való hozzáférés díja havi előfizetéssel 2 490 forint. Az éves előfizetés díja 29 845 forint. Ha még nincs előfizetésed, az alábbi gombra kattintva könnyedén és gyorsan csatlakozhatsz a Signature előfizetői programunkhoz.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések