Előfizetői tartalom

A kormány e-autók vásárlására és töltőhálózat kiépítésére indít támogatási programot

A kormány egy új e-mobilitási programot hirdetett ki, amely egyszerre tartalmazza a villanyautók töltéséhez szükséges hálózat kiépítését, valamint a taxisok és a car-sharing szolgáltatók jármű beszerzéseit, és erre elsősorban EU-s forrásokat akar lehívni, de ha azokat nem kapja meg, vagy késnek, akkor a magyar költségvetésből a kétféle programra együtt legfeljebb 60,35 milliárd forintnyi forrást kell szánni.

A kormány a területfejlesztési és energiaügyi miniszterek közreműködésével olyan támogatási programot dolgoz ki, ami a hazai elektromos töltőhálózat bővítését célozza. Fontos szempont az, hogy a tervek során ne csak Magyarország nemzetközi kötelezettségeit tartsák szem előtt, hanem az elektromos hálózat adottságait is figyelembe vegyék, és olyan energiafelhasználást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés