Előfizetői tartalom

Itt a friss GDP-adat! Ezért van egy éve recesszióban a magyar gazdaság

A második negyedévben a magyar gazdaság teljesítménye 0,3 százalékkal elmaradt az előző negyedévitől, illetve (szezonálisan és naptárhatással igazítva) 2,3 százalékkal volt kisebb az egy évvel korábbinál. A GDP reálértéken a negyedik egymást követő negyedévben zsugorodik, vagyis egy éve van recesszióban a gazdaság. A ma megjelent részletes adatokból az is kiderül, hogy az egyes részterületek hogyan teljesítettek.

A mai adat már nem okozott meglepetést az előzetes közléshez képest, augusztus közepén kiderült, hogy az előzetesen vártnál rosszabb lett a GDP-adat, és ezzel az eddig ismert (1996-tól mért) leghosszabb recessziós periódusába került a magyar gazdaság. A mai részletesebb adatok segítségével már tisztábban látunk a második negyedéves teljesítményt illetően. Azt az előzetes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés