Előfizetői tartalom

Tovább ketyeg Magyarország időzített bombája, csak tekertünk egy kicsit az órán

Jóváhagyta a magyar jegybanktörvény tervezett módosítását az Európai Központi Bank (EKB), így az egyébként is feszített 2024-es költségvetés nagyjából 300-400 milliárd forintos időzített bombáját sikerülhet hatástalanítani. A probléma ettől persze nem oldódik meg, csak reménykedhetünk abban, hogy középtávon az MNB majdani nyeresége vissza tudja pótolni a jegybank saját tőkéjét, hogy ne legyen szükség költségvetési feltőkésítésre. Ráadásul a pozitív válasz mellett az eurózóna jegybankjának is vannak kétségei a magyar megoldással kapcsolatban.

Budapest Economic Forum 2023 A költségvetés helyzete és a monetáris politika kilátásai is szóba kerülnek majd október 17-én a Budapest Economic Forum konferenciánkon. Vegye meg a jegyét még most kedvezményesen! Információ és jelentkezés Szabad utat kapott az MNB gigantikus vesztesége Egészen 2023 tavaszáig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés