Előfizetői tartalom

Újabb szankció kéne, vagy pont hogy mindenkinek jó, hogy India veszi az orosz olajat?

Portfolio
India legnagyobb olajipari vállalata, az Oil and Natural Gas Corporation vezetője szerint India orosz nyersolajimportja a világgazdaság számára előnyös helyzetet teremt. India olcsó orosz nyersolaj vásárlását azonban széles körben bírálja több ország is, a jelenlegi szabályozói környezetben ugyanis az orosz nyersolajból finomított dízel, kerozin és más üzemanyagok kerülőúton bár, de meg tudják találni az utat akár Indiából Európába.  

Az Oroszországból történő behozatallal India a világgazdaságot is kisegítette abban az értelemben, hogy mi felszabadítottunk némi olaj(kínálatot) a Perzsa öbölben más országok, különösen Európa számára. Tehát ez egyfajta win-win helyzet - fogalmazott K.C. Ramesh, az ONGC ügyvezető igazgatója az S&P Global Insights által Szingapúrban tartott éves APPEC energetikai konferencián....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés